Hästklinikenblomma.png

Välkommen till Hästkliniken!
Vi tar emot hästar med akuta och kroniska sjukdomsproblem samt hästar för rutinundersökningar, besiktningar och vaccinationer. Vi har även möjlighet att hjälpa er häst hemma i stallet. Om ert djur är akut sjukt vänta inte utan kontakta oss för initial vård och bedömning.

Vi på hästavdelningen kan erbjuda flertalet undersökningar, provtagningar och operationer. Vårt mål är att snabbt få en diagnos så att vi kan behandla er häst på bästa sätt. De hjälpverktyg vi använder oss av för att komma fram till en diagnos är bland annat röntgen, ultraljud och blodprovsanalyser.

Röntgen
Med hjälp av röntgen kan vi diagnosticera problem och normalvariationer inuti skelettet i ben och leder samt i munhålan. I de fall bukröntgen kan ge oss information utför vi även dessa projektioner. Vid röntgen ger vi din häst en lägre dos lugnande. Detta för att undersökningen ska vara säker och för att bilderna ska bli bra.

Ultraljud
Genom ultraljudsundersökning kan vi utföra en gynekologisk undersökning på ditt sto inför dräktighet, under dräktighet och efter dräktighet. Vi använder ultraljudet som en del i diagnosticering av ligament- och senskador samt vid problem i mag-tarmkanalen.

Endoskopi
Vid problem med hosta, luftsäckar, magsäck osv kan vi med hjälp av en fiberoptik-kamera se hur det ser ut nere i luftvägarna eller magsäcken.

Laboratorium
I vårt laboratorium har vi möjlighet att analysera blod och urin, odla bakterier samt titta i mikroskop. Vid behov av analysmetoder som vi inte har på kliniken skickar vi proverna för analys vid ett större laboratorium.

Om ert djur är i behov av djursjukvård finns vi tillhands för er och er häst!

Kontakt

Veterinärkliniken Rättvik
Travvägen 25
795 32 RÄTTVIK

Tel. 0248-10018
Fax. 0248-10017

info@vetkliniken.se

Hästens sista vila