Smådjursklinikenblomma.png

Välkommen till Smådjurskliniken!
Här tar vi emot hundar, katter och övriga smådjur. Vi hjälper dig och ditt djur vid frågor om förebyggande omvårdnad samt vid akuta och kroniska sjukdomar. Om ert djur är akut sjukt vänta inte utan kontakta oss direkt för initial vård och bedömning.

Vi på smådjursavdelningen kan erbjuda er flertalet undersökningar, provtagningar och operationer. Vårt mål är att snabbt få en diagnos så att vi kan behandla ditt djur på bästa sätt. De hjälpverktyg vi använder oss av för att komma fram till diagnos är bland annat röntgen, ultraljud och blodprovsanalyser.

Röntgen
Vi har möjlighet att med hjälp av röntgen diagnosticera problem och normalvariationer i skelett, brösthåla och bukhåla. Vi kan även hjälpa er med röntgenbilder till SKK för kontroll HD/AD.

Ultraljud
Genom ultraljudsundersökning kan vi få en bild av hur fostren mår i er dräktiga hund eller katt. Vi kan även titta in i organen för att upptäcka förändringar som kan förklara sjukdomssymptom.  Om ert djur har problem från urinvägarna kan vi med hjälp av ultraljudet lokalisera urinblåsan för att ta ut ett urinprov för odling.

Laboratorium
I vårt laboratorium har vi möjlighet att analysera blod och urin, odla bakterier samt titta i mikroskop. Om ditt djur genomgår en medicinsk utredning behöver vi med stor sannolikhet använda analyser för att komma närmare en diagnos. Vid behov av analysmetoder som vi inte har på kliniken skickar vi proverna för analys vid ett större laboratorium.

Om ert djur är i behov av djursjukvård finns vi tillhands för er och ert djur!

NYHET! Under februari 2015 introducerar vi Seniorkontrollen

Nu introducerar vi Seniorkontrollen. När er hund eller katt börjar bli till åren finns det stor risk att sjukdomar kommer smygandes. Genom att undersöka och analysera prover från ert till synes friska djur har vi möjlighet att upptäcka förändringar och behandla ert djur i tid.

I Seniorkontrollen ingår ett veterinärbesök samt ett urval av blod- och urinprov. Ni får även med er foder som passar just er hund eller katt.

Pris 1250kr

Vi vill precis som ni att ert djur ska vara lyckligt och åldras med värdighet.

Kom in till oss på kliniken så får ni mer information om Seniorkontrollen, Välkomna!

Kontakt

Veterinärkliniken Rättvik
Travvägen 25
795 32 RÄTTVIK

Tel. 0248-10018
Fax. 0248-10017

info@vetkliniken.se